چیلر هوا خنک

چیلر هوا خنک جزء چیلرهای تراکمی محسوب میشود. سیکل تبرید تراکمی بخار عملکرد اساسی آن است. طی یک فرآیند حرارت داخل کندانسور به کمک هوای محیط دفع میشود. استفاده از این چیلرها در ایران به دلیل کمبود منابع آبی و همچنین مزایای بسیاری که دارد بسیار پرطرفدار شده اند. در این مقاله میخواهیم در مورد این چیلرها صحبت کنیم و عملکرد آنها را مورد بررسی قرار دهیم. سایت سرما مارکت انواع چیلرهای خانه را در اختیار مصرف کنندگان قرار داده است.
چیلر هوا خنک به طور عمومی در بازار بر اساس نوع کمپرسور و کندانسور دسته بندی می شود که ما در این مقاله انواع آن را بررسی می کنیم. اینکه از کدام کمپرسور و کندانسور در چیلر هوا باید استفاده شود عوامل مختلفی موثر هستند. از جمله شرایط اقلیمی، محل پروژه، نیاز پروژه، بار برودتی، شرایط مالی کارفرمایان و میزان هزینه ای که می خواهند به آن اختصاص دهند، بررسیهای فنی همگی در نوع کمپرسور و کندانسور دخالت دارند.
مشاهده کنید » چیلر هوا خنک 20 تن
عملکرد چیلر هوا خنک
نحوه عملکرد چیلر هوا خنک به چهار مولفه اصلی بستگی دارد. کمپرسور، کندانسور، شیوه انبساط و اواپراتور این چهار مولفه هستند. اگر بخواهیم به چگونگی عملکرد چیلر تراکمی و مشخصات فنی آن بپردازیم باید بگوییم که مطابق همان که در سیکل تبرید تراکمی بخار اتفاق میافتد در چیلرهای تراکمی هوا خنک هم بخار داغ وارد کمپرسور می شود. توسط فشار بالا متراکم می شود؛ در نتیجه این کار دمایش بالا خواهد رفت. سپس بخار داغ خروجی از کمپرسور وارد کندانسور میشود و باعث میشود هوای محیط خنک شود.
مایع مبرد از شیر انبساط عبور می کند و افت فشار زیادی پیدا خواهد کرد. به طوری که مایع مبرد تبخیر شده باعث کاهش بیشتر دما خواهد شد. به این شکل است که جریان سرد و دوفاز یعنی مخلوط مایع و بخار به اپراتور وارد می شود تا گرمای آب ورودی را جذب کند و باعث ایجاد سرما شود. گاز مبرد کاملا تبخیر و با ادامه جذب گرما به صورت بخار داغ از اپراتور بیرون می رود و مجدداً به کمپرسور برمیگردد. به این شکل است که سیکل برودتی چیلر تکمیل می شود.
کاربرد چیلر هوا خنک
شاید برایتان سوال پیش بیاید که چیلر هوا خنک برای چه آب و هوایی مناسب است. چیلرهای هوایی قابلیت این را دارند که در تمامی شرایط مختلف اقلیمی و در تمام نقاط می توان از آن استفاده کرد. یکی از نقاط قوت این چیلرها این است که از مصرف آب برای کاهش دمای هوا و ایجاد سرما استفاده نمی کند. تمامی چیلرهای تراکمی از لحاظ کاربرد در دو دسته تهویه مطبوع و برودت صنعتی قرار میگیرند؛ اما این روزها استفاده از چیلر های تراکمی هوا خنک مصرف برق را بیشتر کرده است اما طرفداران بسیاری پیدا کرده که در کارهای گوناگون از آن استفاده می کنند.
برای مثال استفاده از چیلر هوا خنک در بهرهبرداری آسانتر بسیار موثر است. در صورت نبود برج خنک کننده و سیستم سختی گیر آب استفاده از چیلرهای تراکمی به منزله لوله کشی سبکتر باعث میشود تا هزینههای سرویس و تجهیزات جانبی هزینه کمتری داشته باشند. در نتیجه با بهرهبرداری از چیلرهای هوا خنک در مقایسه با سایر چیلرها مقرون به صرفه تر و آسان تر است. مشکل کم آبی در سالهای اخیر کم آبی بسیار به گوش میرسد و برای تامین مصرف در سالهای آینده از چیلرهای هوا خنک به جای چیلرهای تراکمی آب خنک استفاده می شود. این کار کمک میکند تا در کنترل مصرف آب گامی مثبت برداشته شود.
گفتیم در تمامی شرایط اقلیمی می توان از آنها استفاده کرد. میتوان این نوع چیلرهای تراکمی را در مناطق گرم، خشک، گرم و مرطوب نیز استفاده کرد.
تهویه مطبوع
در سیستم های تهویه مطبوع آب سرد از طریق گردش درون مبدل های حرارتی داخل سیستم ها مانند و فنکوئل در کولر استفاده می شود. جریان هوای خنک برای فضاهای اداری، تجاری، مسکونی و صنعتی فراهم می شود. پس از دریافت گرما، جریان آب تا دمای استاندارد تهویه یعنی ۷ درجه سانتیگراد سرد می شود و هر دو از طریق خروجی خارج می شوند. به همین دلیل است که در مقایسه با سیستم های سرمایش تبخیری هوای مطبوع و مناسب تری دارد.
کاربرد چیلر هوا خنک در برودت صنعتی
چیلر هوا خنک در برودت صنعتی نیز استفاده می شود. آب سرد که توسط چیلر تولید می شود برای خنک کاری مکانیسم و ماشین آلات خط تولید بسیار موثر است. چند نمونه از این صنایع مانند صنایع پلاستیک، تزریق و ریخته گری، جوشکاری، فلز کاری، ماشین ابزار پتروشیمی، بهداشت، درمان، داروسازی، پرورش ماهی، کاغذ، سیمان و راه سازی از این چیلرها استفاده میشود که بسیار حائز اهمیت هستند و به صورت مرکزی یا غیر مرکزی برای تولید آب سرد آن استفاده می کنند.
انواع کمپرسورها
از انواع کمپرسور هایی که در چیلر هوا خنک استفاده میشود میتوان به کمپرسور مکانیزمی اشاره کرد که انرژی مورد نیاز مبرد را تامین میکند تا در مسیر سیکل تبرید حرکت کند. در چیلرهای هوا خنک با توجه به اینکه میزان ظرفیت برودتی دستگاه، شرایط اقلیمی، نوع مبرد مصرفی، کاربری پروژه و محل پروژه چگونه است از کمپرسور های مختلف استفاده میشود. به همین دلیل است که یکی از معیارهای دسته بندی چیلر تراکمی هوا خنک، نوع کمپرسور می باشد.
برای تهیه کمپرسور مورد نظر و چیلر به سایت سرما مارکت مراجعه کنید تا با آن آشنا شوید و در صورت نیاز هر یک از آن آنها را خریداری کنید. نوع دیگری از کمپرسور، کمپرسور روتاری است که در پروژه های متبوع با ظرفیت بسیار پایین استفاده میشود. یکی از انتخاب هایی است که در دسته مینی چیلر ها نیز استفاده می شود و شبیه به کمپرسور های پیستونی عمل میکند. قطعات تشکیل دهنده آن عبارتند از میل لنگ، پیستون، پره و غیره.
ما در این مقاله در مورد چیلر هوا خنک صحبت کردیم. شما برای تهیه این چیلر ها میتوانید به سایت سرما مارکت مراجعه نمایید و تمامی نیازهای خود را برطرف کنید. سرما مارکت تمامی کالاهایی که در صنعت تهویه مطبوع و تاسیسات نیاز است در اختیار شما عزیزان قرار داده است.